Articole

Top 5 beneficii pentru sanatatea ta oferite de un birou reglabil pe inaltime

birou regrabil inaltime

In ziua de azi, multi dintre cei care muncesc isi petrec ziua de lucru la birou. De acasa sau de la sediul societatii pentru care lucreaza, angajatii stau majoritar pe scaun, lucrand la laptop sau la PC. Era o vreme cand excentrici precum Ernest Hemingway sau Charles Dickens foloseau birouri de lucru stand in picioare, dar acesta era un fapt destul de izolat. Si totusi, in zilele noastre, s-au schimbat multe. Pentru ca studiile au demonstrat faptul ca statul prea mult timp pe scaun poate afecta sanatatea si productivitatea, au aparut birourile reglabile pe inaltime, care iti permit sa lucrezi din picioare. 

A devenit un obicei din a ne aseza. In mijloacele de transport in comun, cand conducem, cand lucram sau cand mergem in vizita la cineva, stam pe un scaun, pe canapea sau pe banca. Poate ca nu ne dam seama cat de mult timp petrecem in sezut, insa asta e realitatea. Mai rau este ca poate avea un impact negativ asupra vietii noastre. 

Uite un top 5 al beneficiilor pentru sanatate oferite de birourile reglabile pe inaltime

  1. Risc redus de obezitate

In timpul unui studiu legat de luarea in greutate, cercetatorii au recrutat un grup de persoane pe care le-a pus la aceeași dieta alimentara. Desi subiectii studiului s-au hranit la fel si nu si-au schimbat stilul de viata, s-a observat ca unii dintre ei se ingrasau in continuare, in timp ce altii se mentineau la o greutate stabila. De ce?

Pentru ca cei care nu luau in greutate nu stateau atat de mult timp in sezut precum ceilalti participanti la studiu. Primii stateau in picioare si se miscau mai mult desi lucrau cu totii de pe scaun la munca si nu mergeau la sala. Asa, cercetatorii si-au dat seama ca netinand cont de oportunitatile de miscare zilnice, unele persoane se pot ingrasa si pot deveni chiar obeze, in timp ce persoanele active sunt mai sanatoase. 

  1. Risc redus de diabet si de alte probleme metabolice

Impactul statului jos si al lucratului din picioare asupra sanatatii pare ca duce dincolo de obezitate. Studiile efectuate au demonstrat faptul ca statul in sezut pentru o perioada mai lunga de timp este corelat cu aparitia diabetului de tip 2. Asadar, prin lucratul din picioare de la un birou reglabil inaltime, acest lucru poate fi prevenit. 

  1. Risc redus de afectiuni cardiovasculare

Dovezile stiintifice cum ca statul jos este rau pentru inima se intorc mult in timp. Cercetatorii britanici din 1950 au descoperit un fapt extraordinar la vremea aceea. Ratele afectiunilor cardiovasculare erau mai mari printre soferii de autobuz, care sedeau in timpul condusului, fata de cele prezentate de taxatorii din autobuze, care stateau in picioare in timpul lucrului. 

  1. Risc redus de cancer

O serie de studii au sugerat faptul ca perioadele prelungite de stat jos sunt legate de un risc mai mare de dezvoltare a mai multor forme de cancer. Cancerul de san si cancerul de colon se pare ca sunt mai influentate de activitatea fizica, sau de lipsa acesteia, decat orice alte boli. 

  1. Mortalitate scazuta

Nu interpreta acest fapt cu ideea ca daca vei lucra din picioare vei deveni nemuritor. Ia in considerare faptul ca lucrand mai putin de pe scaun, vei putea avea o viata mai lunga. Datorita sanselor reduse de dezvoltare a obezitatii, diabetului, bolilor de inima si a cancerului, o serie de studii au gasit legaturi puternice intre timpul petrecut de o persoana sezand si sansele de a muri mai devreme sau mai tarziu. 

Solutia nu este nici sa stam asezati la birou timp de 8 ore pentru ca mai apoi sa fugim de indata la sala pentru a ne rascumpara pacatele. Raspunsul la problema este, mai degraba, sa incercam sa intercalam statul pe scaun, cu mersul pe jos si alte forme de activitate fizica intr-o zi normala de lucru si nu numai atunci. Iar un birou reglabil poate interveni foarte mult in beneficiul tau. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *